Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Geschiedenis

Familiebedrijf met liefde voor de ambacht

FAMILIEBEDRIJF MET LIEFDE VOOR BROOD

De liefde voor het fijne werk, een goed gebakje, authentieke recepten en goede ingrediënten.

Taart & zo, een idee dat al een tijdje speelt en waar we wel vaker over hebben gepraat maar de durf was niet altijd aanwezig om het idee ook uit te werken. Maar door een aantal gebeurtenissen in ons leven hebben we toch besloten om ervoor te gaan. Wij zijn allemaal verzot op kwaliteitsvol eten en vooral gebak staat hoog op ons lijstje van zoete desserten waar we toch wel veeleisend over zijn. Net zoals over brood en pistolets.

DURVEN STARTEN

Omdat het niet gemakkelijk is om in de buurt een goede bakker te vinden die, volgens ons, aan bovenstaande eisen voldoet, en we veel zeer lovende woorden kregen over de gebakjes en taarten die mama Cindy Kiebooms en broer Robin Van Rossum tot nu toe maakten voor familie, vrienden en vrienden van familie…, was het toch net iets gemakkelijker om het avontuur aan te gaan.

Ook al omdat Robin de opleiding van brood-en banketbakker achter de rug heeft in het Coloma-instituut van Mechelen en stage gelopen heeft bij verschillende bakkers.

BROOD-& BANKETBAKKER

Sinds zijn 14de werd Robin op school opgeleid in de fijne technieken maar later ook van zijn opa, Patrick Kiebooms, de vader van mama Cindy. Opa Patrick was een gedreven bakker in hart en ziel die met minder dan uitstekend geen genoegen nam. Die microbe gaf hij niet alleen door aan zijn dochter Cindy maar ook aan kleinzoon Robin.

De liefde voor het fijne werk, een goed gebakje, authentieke recepten en goede ingrediënten. Pistolets die knapperig zijn en niet wak. Sandwiches die zacht zijn en een mooie glans hebben, taarten die mooi vakmanschap laten zien. Opa werkte ook voor de bakkerij  waar Robin weekend- en vakantiewerk deed onder opa’s toeziende oog. Maar opa overleed helaas te vroeg op 62-jarige leeftijd. Robin heeft nog een tijdje verder gewerkt bij de bakkerij en liep ook stage bij een andere bakkerij in de omgeving.

Na zijn schoolloopbaan startte hij onmiddellijk bij een bakkerij in Leefdaal waar hij ook al eens een paar maanden was ingevallen voor iemand. Een bakkerij met vele jaren ervaring en een echt bekende naam in het dorp en omgeving. Ook hier deed hij veel ervaring op.

VAN IDEE TOT START

Doordat een andere bakker ging stoppen was het dan ook een logische stap om toch een bakker te starten. Brent Van Rossum, werkzaam aan de RSZ te Brussel, was de eerste die het idee opperde om te starten. In een dorp als Leefdaal hoort er een goede bakkerij te zijn. Nu bijna alle handelszaken verdwijnen uit Leefdaal is het nodig om terug nieuw leven in het dorp te blazen en daar hoort een warme bakker bij.

BAKKER VAN LEEFDAAL

Doordat de klanten van de bakkerijen waar Robin stage liep of heeft gewerkt en de reputatie van mama Cindy haar gebakjes en taarten al een heel eind ver reikt en ook de reputatie van opa Patrick zijn patisserie een gekend gegeven is bij heel wat mensen zijn we zeker dat het een succes moet worden.

CINDY

Gebakjes & taarten

ROBIN

Brood & Banket

g
BRENT

Administratie & Winkel